DOBRODELNI KONCERT ZA NOV KOMBI

Glasbena skupina Šukar Glasbena skupina Šukar

FOTOGRAFIJE - Koncert za kombiDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je minulo soboto v Kinu Šiška organiziralo dobrodelni koncert s slovenskimi glasbeniki. S pomočjo bandov Balot, White stain, Prismojeni profesorji bluesa, C4, The Lucky cupids, Moj boogie band, Lene kosti, Bütli, Carina, Sausages, Šukar, Hell Cats in Bo, so se zbirala sredstva za nakup novega kombija, ki ga članice in člani društva potrebujejo za izvajanje svojih rednih dnevnih aktivnosti.

Gledalci so uživali»Ni pomembno, koliko nas je bilo, šteje namen. Bistveno je, da slovenska javnost izve, da se na našem društvu dogajajo pozitivne stvari. Ena od teh je zagotovo tudi ta koncert, da pridemo do tako želenega kombiniranega vozila. Koncert za kombiOb tem velja izpostaviti, da se je v minulih dneh obilo govorilo o paraplegiji, kar pa je zagotovo eden od namenov,« je pozitivno ocenil koncert Gregor Gračner, predsednik Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.
»Na tem mestu je treba reči hvala vsem, ki so pomagali pri pripravi koncerta, v prvi vrsti pa hvala vsem glasbenim skupinam, ki so se odpovedala honorarju, zaigrali so za plemenit namen, da nam pomagajo. Hvala jim še enkrat v imenu našega društva,« je še dodal Gračner.
Nastop v Kino ŠiškaDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine s prevozi omogoča uporabnikom prevoz k zdravniku, na obnovitveno rehabilitacijo, do matičnih enot, na različne prireditve itd. Njihovemu starejšemu kombiju teče že osmo leto, z njim pa so prevozili več kot 270.000 km. Tudi stroški vzdrževanja so pri teh kilometrih vsako leto večji. Za varno vozilo s predelavo (klančina, zaradi transferja ločeni sedeži, pripenjalci za učvrstitev vozička) potrebujejo okrog 37.000 evrov.
»Prepričani smo, da nam bo uspelo,« še dodal Gračner, ki ob tem opozori, da še naprej teče akcija zbiranja SMS. »Vzporedno s koncertom smo pripravili tudi akcijo zbiranja denarja prek SMS donacij. Z enim poslanim SMS-om na številko 1919 in ključno besedo kombi nam darujete 1 evro. Vsem velik hvala!« (prispevek Drago Perko – foto: Danilo Kesič)