GORENJCI GOSTILI KEGLJAČE IZ VSEH DEVETIH DRUŠTEV

Pomoč študentk pri podajanju krogel Pomoč študentk pri podajanju krogel

Tudi v letošnjem januarju je v Škofji loki potekal tradicionalni kegljaški praznik. Drugega kola kegljaške lige kegljačev paraplegikov in tetraplegikov se je 16. januarja udeležilo 33 kegljačev iz vseh devetih društev Zveze paraplegikov Slovenije. V moški konkurenci je nastopilo 14 kegljačev v konkurenci žensk so tekmovale štiri kegljačice, med tetraplegiki se je pomerilo pet, med veterani pa deset kegljačev.

Pomagale so študentke Zdravstvene fakulteteV ekipni konkurenci so bili po hudem boju najmočnejši kegljači DP Maribor s 1889 podrtimi keglji, sledila jim je ekipa DP Celje (1704), tretje mesto pa je osvojila ekipa DP Ljubljana (1689).
V najmočnejši skupini moških je prepričljivo slavil Miran Jernejšek (531), drugi je bil Janez Janžič (484), oba člana DPMB, tretji je bil Viktor Rupnik – DPLJ (461).
Med kegljačicami je slavila Senka Ivaniševič - DPLJ (443), drugega mesta se je veselila najmlajša tekmovalka Nataša Godec – DPMB (419), tretjega pa Marta Janežič - DPMS (316).
Poma ga le so študentke Zdravstvene fakulteteMed tetraplegiki je bil najboljši Matej Gruden - DPNG (444), drugo mesto je osvojil Henrik Plank – DP-CE (435), tretje pa Slavko Dunaj – DPMS (401).
Najboljši med veterani je bil Anton Simonič – DPMS (448), sledil mu je Janez Kokalj – DPLJ (422), tretji pa je bil Franc Borovnjak – DPMS (396). Prijetno dogajanje na kegljišču so popestrile štiri študentke Zdravstvene fakultete – oddelek za delavno terapijo, ki so tudi tokrat priskočile na pomoč pri podajanju krogel. Kegljačice in kegljači so športno druženje nadaljevali v restavraciji Slorest v bližnji gimnaziji. Poslovili so se z željo, da se ponovno srečajo v naslednjem let, saj se je kegljačem srednjeveška Škofja Loka že kar pošteno usedla v srce.