7. SPREHODI POD MORJEM

7. Sprehodi pod morjem 7. Sprehodi pod morjem

Mednarodni festival podvodnega filma in fotografije
Festival se je rodil pred šestimi leti kot majhen delček uspešnega mednarodnega simpozija »Potapljanje AST« in je z leti postal eden izmed najzanimivejših kulturnih dogodkov povezanih s tistim delom našega planeta, ki ga prekriva voda.

Sedmi »SPREHODI POD MORJEM« se pričnejo v četrtek, 29. januarja, s filmskimi projekcijami za mlade, in nadaljujejo v petek, 30. januarja, ob 17.00, s simpozijem »Potapljanje AST«, ki se po dveletnem premoru kot manjši del festivala vrača z eno najbolj zaželenih predavateljic na področju raziskovanja globokomorskih razbitin, Finko Immi Wallin. V petkovem večeru nas čaka še otvoritev razstave podvodne fotografije, ki tokrat pripada izključno ženskam, otvoritev mednarodne razstave otroških likovnih del in koncert švicarske skupine Modus z gosti. Antonello Mesinna je naslednji v ciklusu predstavitev velikih imen akordeona, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Drugi del in obenem zaključek festivala bo v soboto, 31. januarja, ob 18.00, ko bomo v Grand prix večeru poskusili predstaviti najlepše od vsega, kar Sprehodi pod morjem lahko ponudijo. Poleg izbire najboljšega filma nas čaka še premiera »domačega« filma o potovanju štirih izjemnih žensk na poti do krajev, kjer v divjini še vedno živijo velike morske želve, in druženje z Laurentom Marie, akterjem druge fantastične zgodbe, ki šele pričenja svojo festivalsko pot.
mt_ignoreProgram

Vabimo vas na