LJUBLJANA ŽE TRETJIČ ZRAVILU NAPROTI

Tečemo za tiste, ki tega ne morejo Tečemo za tiste, ki tega ne morejo

Wings for Life World Run je dobrodelni globalni tekaški dogodek edinstvenega formata. V nedeljo, 8. maja, bo ob 13h po našem času ves svet že tretjo leto zapored hkrati pričel s tekom za tiste, ki tega ne morejo. Vse startnine in donacije bodo znova v celoti namenjene fundaciji Wings for Life, ki financira vrhunske raziskovalne projekte po vsem svetu z namenom, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Tek Wings for Life World Run se bo letos hkrati pričel na 34 uradnih lokacijah po vsem svetu.  V Sloveniji bo start ponovno s Kongresnega trga v Ljubljani in v tem trenutku je prijavljenjih že več kot 2.000 udeležencev. Tisti, ki se teka želijo udeležiti, pa jim ne bo uspelo priti na eno od uradnih lokacij, lahko s pomočjo svojega mobilnega telefona in brezplačne aplikacije Selfie Run tečejo za dober namen ne glede na to, kje se nahajajo. Tudi zanje velja simultani globalni start, lovilo pa jih bo virtualno zasledovalno vozilo, ki jih bo o svoji oddaljenosti opozarjalo prek mobilnega telefona. Več na win.gs/21NdkEX.

Tek se bo zažel hkrati na 34 uradnih lokacijah po vsem svetuUdeleženci se tudi tokrat lahko pridružijo eni od ekip ali pa s prijatelji, družinskimi člani oziroma sodelavci ustvarijo lastno, in na ta način dodatno popestrijo svoje tekmovanje. Po koncu tekmovanja bo namreč moč primerjati, katera ekipa je bila najboljša, kateri član ekipe je premagal največ kilometrov, preden ga je ujelo zasledovalno vozilo, in katera ekipa je skupno naredila največ kilometrov za iskanje zdravila.

Tek s startom v Ljubljani podpirajo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je tek podprl in se ga aktivno udeležil že lani, Mestna občina Ljubljana, Renault Slovenija z zasledovalnim vozilom Kadjar ter Adriatic Slovenica s svojimi nasveti zdravnika specialista in skupino Team As, ki teče za svojo sodelavko in ambasadorko teka Tanjo Cerkvenik.

''Stopimo skupaj, tisti, ki se vozimo skozi življenje, in tisti, ki gredo peš. Skupaj lahko naredimo ogromno. Verjamem v medicino, ki pa potrebuje našo pomoč.''Nina Wabra Jakič, žena ambasadorja teka Gala Jakiča

Ambasadorji teka so poleg nekdanjih paraolimpijcev Zveze paraplegikv Slovenije - Tanje Cerkvenik, Mateje Pintar in Gala Jakiča še: večkratni zmagovalec dvojnega maratona Matej Markovič, državni rekorder v maratonu Roman Kejžar, ultramaratonec Dušan Mravlje in študent multimedijev Nino Batagelj.

Prispevajte k iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače. Vsak udeleženec šteje!

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji