NIČ DRUGAČNE MAME

Program je povezovala naša članica Nina Wabra - Jakič Program je povezovala naša članica Nina Wabra - Jakič

Vsaka mama je prava mama,
dana za srečo in na veselje.
Prava. In ena sama.
Za vse življenje.
Z verzi Toneta Pavčka je Zveza Sonček na letošnji materinski dan povabila na otvoritev fotografske razstave “Nič drugačne mame”. Otvoritev je bila  25. marca 2016 v prostorih Centra Sonček v Ljubljani

Recital Vite MavričSpremljajočo prireditev je ob otvoritvi povezovala naša članica Nina Wabra Jakič, pesem z naslovom Thing of me – Andrew Lloyd Weber je zapela Maja Čuk Greiner, na klavirju jo je spremljal Nal Frankovič - deček s cerebralno paralizo in avtizmom. Z recitalom je sodelovala Vita Mavrič.
Mame, ki so sodelovale pri projektu, so mame otrok s posebnimi potrebami, mame, ki se zavzemajo vsaka na svoj način za ozaveščanje družbe o sprejemanju drugačnosti in strpnosti. Njihove zgodbe so si zelo podobne. Gre za zgodbo, ki se začne ob rojstvu otroka, ki se rodi z določenimi posebnostmi, ko mame začutijo strah, jezo, nemoč. Namen razstave je osveščanje družbe o inkluziji, sprejemanju drugačnosti, strpnosti, obsega pa dvajset fotografij mam otrok s posebnimi potrebami z njihovimi otroki iz različnih društev vključenih v Zvezo Sonček po celi Sloveniji. Avtor fotografij je Primož Lavre.