STRELCI ZAKLJUČILI LIGAŠKO TEKMOVANJE

Prekmurci imajo najboljše strelce Prekmurci imajo najboljše strelce

S četrtim krogom, ki ga je v organizaciji ZPS 22. marca 2016 pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurje in Prlekije, so strelci zaključili ligaško tekmovanje. Prekmurci so zadnje strelsko srečanje pripravili na strelišču TVD Partizan Murska Sobota, udeležilo pa se ga je 25 strelcev iz osmih pokrajinskih društev Zveze. Rezultati so šteli tako za ekipne kot posamične uvrstitve. Tekmovanje sta vodila sodnika Štefan Majc in Štefan Celec.

Rezultati četrtega kroga - BILTEN
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila domača ekipa DP Murska Sobota (1.088), na drugem mestu je pristala DP Celje (1.051), tretje mesto je osvojila DP Istre in Krasa (991), četrto DP Ljubljana (990), peto pa DP Novo mesto (924).
V posamični moški konkurenci SH1 je prvo mesto osvoji Franc Pinter - MB (355), drugo Srečko Petkovšek – KP (351), tretje pa Zdenko Lilek – MB (343).
V skupini SH2 je bil prvi Slavko Dunaj MS  (370), drugi Franček G. Tiršek – CE (368), tretji pa Leon Jurkovič – MS (365).
V streljanju z zračno pištolo je zmagal Ivica Vukadin – KR (174), drugi je bil Franc Borovnjak – MS (130).

V EKIPNI KONKURENCI JE NASLOV PRVAKA LIGE OSVOJILA EKIPA DP MURSKA SOBOTA, PRVAK LIGE V SKUPINI SH1 JE FRANC PINTER, V SKUPINI SH2 PA SLAVKO DUNAJ - REZULTATI

Predstavniki najboljših ekip ligePrvi krog strelskega ligaškega tekmovanja v sezono 2015-2016 je na strelišču v Ankaranu 14. novembra 2015 pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. Drugi krog je na strelišču na Vidmu 18. novembra 2015 izvedlo Društvo paraplegikov Gorenjske, tretji krog je 3. februarja 2016 na strelišču v Anhovem pripravilo Društvo paraplegikov Severne Primorske, zaključni, četrti krog pa 22. marca 2016 na strelišču TVD Partizan v Murski Soboti Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. V ekipni konkurenci so za zmago v ligaškem tekmovanju šteli rezultati vseh štirih krogov, v posamični pa najboljši rezultati treh krogov.

Po seštevku rezultatov je v ekipni konkurenci prvo mesto osvojila favorizirana ekipa DP Murska Sobota (4.343), na drugem mestu je pristala DP Celje (3.990), tretja je bila DP Ljubljana (3.951), četrta DP Istre in Krasa (3.892), peto DP Novo mesto (3.781), šesto DP Kranj, (1.213), sedmo DP Maribor (1.030), osmo pa DP Nova Gorica (328). Povemo naj, da so zadnje ekipe nastopile v okrnjeni sestavi.

Med strelci skupine SH1 je največ krogov dosegel Franc Pinter - MB (1.094), za njim se je uvrstil Franc Jožef - MS (1.092), tretje mesto pa je osvojil Srečko Petkovšek – KP (1.055).
Težje gibalno ovirani strelci tetraplegiki so tekmovali v skupini SH2. Prva tri mesta so osvojili domači strelci - Slavko Dunaj je nastreljal 1.105, drugi je bil Ladislav Kepe (1.050), tretji pa Franc Baum (1047).

Dva strelca sta tekmovala tudi v streljanju z zračno pištolo. Slavili je Ivica Vukadin – KR (860), drugi je bil Franc Borovnjak – MS (130).
V ligaškem tekmovanju je nastopilo 28 strelcev iz osmih pokrajinskih društev. Najboljše ekipe so prejele pokale, najboljši posamezniki pa medalje.