KEGLJAČI TOKRAT V CELJU

Najboljši v ekipni konkurenci Najboljši v ekipni konkurenci

S četrtim krogom se je 18. marca 2016 nadaljevala kegljaška liga ZPS IZI – POENOSTAVIM. Kegljanje je pripravilo DP Jugozahodne Štajerske, hkrati pa je bil to tudi 16. memorial odličnega kegljača Petra Zdovca. Tekmovanja se je udeležilo 45 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze.

Najboljši med veteraniTekmovanje je bilo še posebej pomembno za veterane, ki so se pomerili za naslov državnega prvaka. Tokrat je največ kegljaškega znanja pokazal Dolenjec Franc Kuhelj in s 413 podrtimi keglji osvojil naslov državnega prvaka. Drugo in tretje mesto sta osvojila člana ljubljanskega društva Emil Palameta (411) in Janez Kokalj (409).
V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa DP Ljubljana (1.702), druga DP Celje (1.690), tretja pa presenetljivo DP Novo mesto (1.642).
Državni prvak med veteraniPri kegljačicah je svojo premoč uveljavila Senka Ivaniševič (459), z drugim mestom se ji je pridružila Cvetka Štirn (385), tretja je bila Štajerka Nataša Godec (371). Dolenjec Tone Kanc (459) je bil najboljši v moški konkurenci, drugi je bil Viktor Rupnik (437) iz Ljubljane, tretji pa Mariborčan Janez Janžič (431).
Med tetraplegiki so bili najboljši domačini, ki so osvojili prvi dve mesti. Zmagal je Henrik Plank (435), drugi je bil Aleš Povše (420), tretji je bil Prekmurec Dunaj Slavko (419).
Letošnja tekmovanja so še posebej zanimiva, saj se ekipe in tekmovalci menjajo na zmagovalnem odru. Naslednja tekma bo 1. aprila v Novi Gorici.