PREDSEDNIK REPUBLIKE ČASTNI POKROVITELJ

Slovenski ambasadorji s predsednikom Slovenski ambasadorji s predsednikom

Predsednik z listinoListino je prevzela Mateja PintarPredsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 15. marca 2016 na posebni slovesnosti predal listino o častnem pokroviteljstvu nad tekaškim projektom Wings for Life World Run Slovenija - Ljubljana 2016. Listino so prevzeli ambasadorji projekta Wings for Life World Run Slovenija: zlata paraolimpijka v namiznem tenisu Mateja Pintar, državna prvakinja v metanju krogle in kopja Tanja Cerkvenik, dvakratni zimski paraolimpijec v alpskih disciplinah Gal Jakič, študent Inštituta in akademije za multimedije Nino Batagelj, večkratni zmagovalec dvojnega Ironmana Matej Markovič in državni rekorder v maratonu in polmaratonu Roman Kejžar.

Predsednik Pahor je prvi predsednik republike, ki se je teka udeležil kot aktivni udeleženec, ko je lani na njem nastopil kot tekač. Ob predaji listine je strnil svoje lanskoletne izkušnje in povedal, da je bil zanj ta tek ena najlepših tekaških preizkušenj: "Magično je, da ljudje po vsem svetu začnemo teči ob istem času in za isti namen. Sama zamisel teka je nekaj posebnega, namen je nekaj posebnega - to je ena najbolj odmevnih tekaških prireditev, ki pušča sled pri vseh, ne le med udeleženci teka in tistimi, ki jim je namenjen."

Dogodek so popestrili otroci iz vrtca MežicaV imenu fundacije Wings for Life, organizacijskega odbora teka, lokalne ekipe in vseh, ki trpijo za poškodbami hrbtenjače, se je predsedniku republike zahvalila zlata paraolimpijka Mateja Pintar. "Globoko smo počaščeni, da ste že drugo leto zapored prevzeli častno pokroviteljstvo nad tem tekaškim projektom. Kot sodelujoči predsednik države ste vzor vsem, da skupno podpirate nas, ki trpimo za poškodbami hrbtenjače. Vaša podpora nam pomaga pri širjenju ozaveščenosti, zbiranju sredstev in tudi iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače," je povedala ambasadorka projekta in predsednika Pahorja povabila, da se teka tudi letos udeleži kot aktivni udeleženec in skupaj z njimi teče za tiste, ki tega ne morejo.

Ambasadorji slovenskega tekaWings for Life World Run je globalni tek edinstvenega formata, katerega namen je zbiranje sredstev in financiranje projektov za raziskavo hrbtenjače po vsem svetu. sto odstotkov prijavnin od dogodka Wings for Life World Run in vsa sredstva sponzorjev gredo neposredno za raziskave. Vsi, ki se teka udeležijo, tečejo s skupnim dobrim namenom: pomagati tistim, ki teči ne morejo.

Dogodek so popestrili otroci iz vrtca Mežica, ki so bili na obisku v Predsedniški palači. Predsedniku republike in ambasadorjem teka so zapeli rudarsko pesem Luč izginja pod zemljo.
 
Foto: Nebojša Tejić
Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji