EKIPA LJUBLJANA MERCATOR DRŽAVNI PRVAK

Ekipa DP Ljubljana Mercator državni prvaki Ekipa DP Ljubljana Mercator državni prvaki

V športni dvorani OŠ Rače je 3.aprila 2016 potekalo 25. državno prvenstva v košarki na vozičkih. Tekmovanje je v organizaciji ZŠIS-POK pripravilo Društvo paraplegikov Podravja. Za naslov prvaka v sezoni 2015-2016 so se pomerile: druga, tretja in četrta ekipa z lestvice ligaškega tekmovanja, prvuvrščena ekipa z Avstrije se je borila za ligaškega prvaka.

Naslov državnega prvaka je osvojila DP Ljubljana Mercator, drugo mesto je osvojila DPMaribor Palfinger Marine, tretje pa DP Celje Thermana, prvak lige ZPS SOČA OPREMA je ekipa RSV Kärnten.
Tekma med DP Celje Thermana in RSV KärntenPrvouvrščena ekipa po šestih kolih ligaškega tekmovanja RSV Kärnten se je v prvi tekmi pomerila s četrtouvrščeno DP Celje Thermano in jo po pričakovanju brez težav premagala s 65:38. V naslednji tekmi sta se srečali drugo in tretjeuvrščeni - DP Ljubljana Mercator in DP Maribor Palfinger Marine. Ljubljančani so Mariborčane ugnali z rezultatom 52:39.
Poraženki prvih dveh tekem sta igrali za tretje mesto. Po enakovrednem boju je več moči zbrala DP Maribor Palfinger Marine, ki je DP Celje Thermano ugnala s 45:40. V zadnji tekmi sta se pod koši za naslov prvaka lige pomerili zmagovalni ekipi prvih dveh tekem. Osvojila ga je RSV Kärnten, ki je proti DP Ljubljana Mercator slavila s 53:40.
Pokale in medalje sta podelila župan občine Rače-Fram BrankoLedinek in predstavnik ZŠIS Primož Jeralič. Pokal za najboljšega strelca lige je prejel RobertHoldering, izžrebali pa so tudi pare za pokal Zveze paraplegikov Slovenije, ki bo 16.aprila v Murski Soboti.