SLIKARJI V DOLENJSKI PRESTOLNICI

Slikarska delavnica Slikarska delavnica

FOTOGALERIJA - Slikarji paraplegiki in tetraplegiki, združeni v Likovno sekcijo pri Zvezi paraplegikov Slovenije, so se 4. aprila 2016 na likovni delavnici izpopolnjevali v prostorih Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Pod mentorstvom Rassa Causeviga je tehniko slikanja z oljem dopolnjevalo okrog 15 slikarjev iz šestih pokrajinskih društev.

Na Dolenjskem so bili prisotni tudi mediji.Delavnica je bila namenjena tudi promociji športa in dejavnosti invalidov, družilo pa se je tudi veliko domačih članov. Še posebej  jih je pritegnilo nekoliko nenavadno slikanje z usti, ki ga uporabljajo naši najtežje gibalno ovirane tetrapleginje in tetraplegiki. Nekateri so ta način slikanja tudi praktično preizkusili.

Organizator in gostitelj tretje likovne delavnice – DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, se je potrudili, da so se naše slikarke in slikarji v njihovem okolju dobro počutili. Likovni delavnici na Dolenjskem so veliko pozornost posvetili tudi odmevni dolenjski mediji – Radio Slovenija, Radio Krka, Dolenjski list in Vaš kanal.

Vir: ZPS

Vir: TV Vaš kanal

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji