PREDSTAVITEV ROHO PROGRAMA V URI-SOČA

Merjenje tlaka z napravo Smart Check Merjenje tlaka z napravo Smart Check

V predavalnici Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije – Soča, so strokovnjaki Inštituta 19. aprila 2016 lahko prisluhnili praktični predstavitvi programa ROHO. Proizvode, njihovo pravilno uporabo in redno vzdrževanje, sta predstavila zastopnik za Evropo in slovenski predstavnik Bauerfeinda, ki trži proizvode Roho.
Na tem področju je kar nekaj novosti, uporabnike bi pa radi opozorili na nove (7 in 10 cm visoke) Roho blazine z dodatnim ventilom za merjenje optimalnega zračnega tlaka v blazini. Merimo ga sede na vozičku s posebno napravo Smart Check, ki jo priključimo na omenjeni ventil in s spuščanjem ali dodajanjem zraka na drugem ventilu izravnamo pravo vrednoto. Blazina zaradi dodatnega ventila ne bo dražja, Smart Check bo pa treba dokupiti. Že velikokrat smo opozorili, da uporabniki delamo največ napak ravno pri preveč napolnjeni Roho blazini. Taka blazina zgubi svoj osnovni namen.
Predstavitev Roho naslonaPoleg vseh velikosti sedežnih blazin z novimi izboljšanimi ventili, so zdravniki, delovni terapevti in drugi strokovnjaki prisluhnili tudi predstavitvi posteljnih vložkov in Roho naslona za voziček. ki so izdelani iz čistega neoprena.
Predstavnika sta posebej opozorila na slabo vzdrževanje in skrb za Roho izdelke. Če blazino, ki je bila v morski vodi ali zaradi naše inkontinence, dobro ne speremo, bo kmalu propadla. Kristalčki soli neopren dokaj hitro poškodujejo in blazina postane porozna.
Nazorno predstavitev so slušatelji spremljali s projekcijo fotografij in video posnetki. Pomembno je, da strokovnjaki medicinsko tehnične pripomočke, ki nam jih predpisujejo, dobro poznajo. Le tako nam priporočijo resnično pravi in nam ustrezen pripomoček. In zato so take in podobne predstavitve tudi pomembne.
Predstavitev so sklenili z ugotovitvijo, da bi uporabniki morali biti ob prevzemu izdelkov praktično seznanjeni z njihovo pravilno rabo. In ne šele takrat, ko se zaradi napačne rabe pojavijo preležanine.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji