TRETJIČ NA KAMPU

Udeleženci smučarskega kampa Udeleženci smučarskega kampa

Že tretje leto zapored so se slovenski ljubitelji smučanja na vodi udeležili smučarskega kampa na otoku Krk.
Smučanja na vodi se je udeležilo 13 članov iz naše organizacije, ki so se skozi celotni teden pripravljali na sobotno tekmovanje. Udeleženci kampa so poleg priprav na tekmovanje bili deležni tudi spremljevalnega programa, tako so se vozili z ladjico, ki je v celoti prilagojena za invalide na vozičkih, občina je v središču mesta Punat pripravila demonstracijo košarke na vozičkih za vse mimoidoče.
Priprave na tekmovanjeNa dan tekmovanja je bilo vreme sončno in tako je  vodna gladina ostala skozi celotno tekmovanje mirna in smučarjem nudila idealne pogoje za izvedbo in prikaz njihovega znanja. Med številnimi  tekmovalci so bili tudi paraplegiki in tetraplegiki, ki tekmujejo v sedečem položaju. Vrhunski bordarji na vodi, ki so bili iz Hrvaške, Italije in Francije so vsem pokazali, da so najvišja mesta rezervirana ravno za njih, saj trenirajo skozi celotno leto in so redni udeleženci tekmovanj po vsem svetu. Organizatorji kampa so za konec pripravili tudi uradno mednarodno tekmovanjem pod okriljem Evropske organizacije IWWF.