V TRETJEM KOLU SLAVILI DOMAČINI

Tretje kolo ekipnega ligaškega tekmovanja Tretje kolo ekipnega ligaškega tekmovanja

Tretje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je 11. junija 2016 v organizaciji ZPS na atletskem stadionu v Slovenj Gradcu pripravilo Društvo paraplegikov Koroške. Vremenske razmere za tekmovanje so bile odlične, pri organizaciji in izvedbi tekmovanja pa je sodeloval tudi Atletski klub Slovenj Gradec.

Atlet Rok Bratovž, DP LjubljanaV ekipni zmagi so slavili domačini in tako za vodilno ekipo DP Celje zmanjšali zaostanek za 11 točk. V izrednem izenačenem dvoboju vodilnih ekip sedaj Celjani vodijo le za 14 točk. Tekmovanja se je tudi tokrat udeležilo lepo število tekmovalcev. Iz šestih pokrajinskih društev je nastopilo 40 atletinj in atletov. V odsotnosti Henrika Planka, ki nastopa na Evropskem prvenstvu v atletiki, je najboljše posamične rezultate dosegel Jože Flere. V metu diska je z 11,20 m osvojil 850,42, v metu kija pa z 21,70 m 807,29 točk.
Po tretjem kolu vodi ekipa DP Celje (14.492,98), druga je DP Koroške (14.479,21), tretja pa DP Podravja (12.351,06).
Naslednje kolo bo 22. junija v Kopru. REZULTATI