NA MARATONU FRANJA TUDI PARAKOLESARJI

Najboljši rezultat je dosegel Marko Sever, DP severne Primorske Najboljši rezultat je dosegel Marko Sever, DP severne Primorske

Drugi vikend v juniju je nekako rezerviran za maraton Franja. Tokratnega, že 35. maratona pa so se med več kot 6.000 kolesarskimi navdušenci udeležili tudi ročni kolesarji. Letošnjo udeležbo je krojilo napovedano slabo vreme, med ročnimi kolesarji pa tudi bolezni. Kljub temu so 10. junija na dirki na čas nastopili trije naši kolesarji. Zmagal je Marko Sever, drugi je bil David Razboršek, tretji pa Edo Ješe. Trasa jih je vodila iz startno-ciljnega prostora v BTC do Domžal in nazaj.
Parakolesarji na malem maratonuV nedeljo 12. junija pa sta potekala veliki (156) in mali (97) maraton. Med 2.300 kolesarji so se 97-kilometerske razdalje udeležili člani pokrajinskih društev ZPS Edo Ješe, Žiga Breznik, David Razboršek, Marko Sever, Peter Cerar, Gregor Habe in Primož Jeralič.
Za zaščito pred vremenom na startno-ciljnem prostoru je s šotorom, že drugo leto zapored, poskrbelo podjetje Bauerfeind.