POLETNA ŠTEVILKA PARAPLEGIKA

Poletna številka ParaplegikaPDFPARAPLEGIK - Pred nami so topli poletni dnevi zato bo prebiranje Paraplegika še toliko bolj prijetno. Preberete lahko številne prispevke, ki so jih pripravili dopisniki iz vseh devetih pokrajinskih društev. Med njimi tudi o volilnih zborih članov in kadrovskih spremembah. Novega predsednika ima DP ljubljanske pokrajine in DP severne Primorske. Pišemo tudi o volilni skupščini Zveze in izvolitvi novih organov. Na krmilu Zveze ostaja Dane Kastelic.

Kar nekaj člankov je namenjenih končani dograditvi in slovesni otvoritvi Doma paraplegikov v Pacugu. S tem je bil uresničen dolgoletni cilj in največji projekt Zveze paraplegikov Slovenije. Častni pokrovitelj je bil predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

Pomemben dogodek, ki ga omenjamo v Paraplegiku je tudi praznovanje dneva paraplegikov v Pacugu z vseslovenskim srečanjem naših članov, slovesno skupščino in okroglo mizo.

V nadaljevanju sledijo članki o kongresu ESCIF (Integracija oseb z okvaro hrbtenjače), projektu RTV Slovenije o paraolimpijskih igrah in naših paraolimpijcih, svetovnem teku, vse o krvnem tlaku, nasilju v družini in prostovoljstvu. Sledijo aktualni dogodki o dosežkih naših športnikov; košarki, šahu, curlingu, atletiki, kegljanju, biljardu, kolesarjenju …Veliko je napisanega tudi s področja kulture, predvsem o naših slikarjih, njihovih razstavah in njihovem usposabljanju.

Na koncu revije je nekaj strani namenjenih dogodkom iz življenja in dela paraplegikov in tetraplegikov, razvedrilu ter bogati slikovni predstavitvi našega središča zdravja in počitnic v Pacugu.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji