PARAPLEGIKI PREKMURJA IMAJO NOV KOMBI

Nova pridobitev Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Nova pridobitev Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije

Slovesnost ob pridobitvi novega vozilaDruštvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je 23. junija 2016 ob pridobitvi novega kombiniranega vozila pripravilo krajšo slovesnost. Kombi je nepogrešljiv za najmanj tretjino njihovih članov, ki sami ne morejo voziti avtomobila in nimajo dostopa do javnega prevoza. Zanj so si prizadevali vrsto let, saj je bilo staro vozilo iztrošeno in jih je ob visokih stroških vzdrževanja tudi večkrat pustilo na cesti. »Prevozi so prednostna naloga našega društva in tudi pogoj za vse ostale programe, ki jih izvajamo,« je na slovesnosti dejal predsednik društva Stanko Novak. Vozilo je za njihove člane nepogrešljivo tudi takrat, ko morajo iti na zdravljenje, rehabilitacijo ali ko želijo priti na rekreacijo ali kam drugam.

Srećno vožnjo vam želimSlovesnosti se je udeležil tudi murskosoboški župan Aleksander Jevšek in ob tej priložnosti pripomnil, da ima občina že v načrtu ureditev dostopa do gledališča in knjižnice ter da bodo uredili poti, ki jih najpogosteje uporabljajo invalidi na vozičkih. Obljubil je tudi podporo pri nakupu še drugega vozila, ki ga, kot mu je dejal predsednik Novak, še potrebujejo. Zbranim je spregovoril tudi podpredsednik Zveze paraplegikov Slovenije Damjan Hovnik, ki je poudaril, da prevozi, ki jih opravljajo regijska društva, zagotavljajo vključevanje njihovih članov v družbo, in čeprav gre za edinstven program, zanj pristojno ministrstvo ne zagotavlja finančne pomoči. V kulturnem programu je nastopili pevski zbor društva pod vodstvom mentorice Valerije Šömen, temu pa je sledil blagoslov vozila, športno srečanje in druženje s hrvaškimi gosti.