NASILJE NAD INVALIDI

Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo v sodelovanju z društvom Vizija za MDDSZ, Direktorat za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja pripravlja nalogo z naslovom »Nasilje nad invalidi«, katere namen je pridobiti vpogled v stanje na področju nasilja nad invalidi (število oseb, ki se soočajo z nasiljem; razširjenost in dostopnost različnih programov pomoči tem osebam), ugotoviti največje težave pri odkrivanju, reševanju in preprečevanju nasilja nad invalidi, oceniti potrebe po in dostopnost primernih oblik pomoči in podpore ter na tej podlagi pripraviti predloge za ustrezno sistemsko ureditev področja.

Zbiranja podatkov o številu invalidov, ki se soočajo z nasiljem, so se lotili pri različnih organizacijah oziroma institucijah, ki posegajo na področje življenja invalidov. Ker menijo, da so najpomembnejši vir informacij prav invalidi sami, ki so ali še doživljajo nasilje bodisi v družini bodisi zunaj nje, so se na Zvezo paraplegikov Slovenije obrnili s prošnjo za posredovanje anketnega vprašalnika, ki smo ga pripravili za ta namen, našim članom.

Vprašalnik so pripravili v obliki spletne ankete, s čimer zagotavljajo popolno anonimnost oseb, ki bodo na anketo odgovarjale.

Prosimo vas, da do petka, 28. 10. 2016, odgovorite na anketo na povezavi: https://www.1ka.si/a/105046