MEGLIČEVA IN KANCLER DRŽAVNA PRVAKA

V športni dvorani pri osnovni šoli v Logatcu je 23. oktobra 2016 potekalo državno prvenstvo invalidov v namiznem tenisu. Tekmovanje je v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije - POK pripravil Namiznoteniški klub Logatec. Državnega prvenstva se je udeležilo 81 tekmovalcev iz cele Slovenije, nastopili pa so v enajstih  različnih kategorijah, tako v moški kot v ženski konkurenci. Med njimi tudi sedem tekmovalcev iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovali so tudi v turnirju OPEN, kjer so se med seboj pomerile vse kategorije.

Tekmovalci paraplegiki in tetraplegiki so tekmovali v združeni skupini NT1, NT2 in NT3. Naslov državnega prvaka je osvojil Primož Kancler, drugi je bil Ljubiša Gajič, tretji pa Bojan Lukežič. Ker so vsi trije osvojili enako število točk (6), so o prvem mestu odločali rezultati posamičnih tekem.

V ženski konkurenci se je v skupini NT4 in NT5 na prvo mesto zavihtela Barbara Meglič, Andreja Dolinar je bila druga. Na turnirju OPEN je Bojan Lukežič osvojil tretje mesto.