DPLJ - DRŽAVNI PRVAKI

Najboljše ekipe Najboljše ekipe

V Kamniku je 19. novembra 2016 potekalo državno prvenstvo v bocci za najboljše posameznike in ekipe. Med slednjimi je zmagala prav ekipa Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.

Državni prvakiMed konkurenco posameznikov je bil edini član društva Jakob Škantelj, ki se je še četrtič zapored uvrstil na državno prvenstvo. V vsaki kategoriji se namreč le štirje najboljši po točkah v ligi uvrstijo na državno prvenstvo, kjer se vsak pomeri z vsakim. V kategoriji BC4 je tako Škantelj zabeležil dve zmagi in en poraz, kar je zadostovalo za drugo mesto in naslov državnega podprvaka. V BC1 je zmagal Boris Šmigoc, v BC2 je naslov osvojila Natalie Finkšt, v BC3 Nika Škof, v novi kategoriji BC5 Sanel Rebronja, med neklasificiranimi pa je bil najboljši Armin Čatić.

V popoldanskem delu pa je bilo na vrsti še tekmovanje ekip, ki so se prav tako uvrstile na državno prvenstvo. Na ligaškem jih je bilo namreč 12, tokrat pa še štiri najboljše, ki so se po žrebu pomerile po sistemu polfinala in nato finala oziroma boja za tretje mesto. Ekipi DPLJ je žreb v polfinalu namenil favorizirano ekipo Panta Rei, ki je na ligaškem tekmovanju letos že premagala ekipo DPLJ. A tokrat je bilo drugače in s 6:2 je zmagala ekipa Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, ki je nato v finalu premagala še mlado ekipo CIRIUS 2. Boljši so bili s 7:1. Za DPLJ so v ligaškem in na državnem prvenstvu igrali Jakob Škantelj, Adam Dmitrović, Silvo Mehle in Boris Šmigoc, ki so skupaj postali drugi ekipni državni prvaki.