PREKMUSKI STRELCI OBDRŽALI VODSTVO

Drugi krog strelske lige na Vidmu Drugi krog strelske lige na Vidmu

Župan Janez Pavlin z najboljšimi strelciDruštvo paraplegikov Gorenjske je 27. novembra 2016 v organizaciji Zveze paraplegikov pripravilo drugi krog strelske lige ZPS. Na strelišču Bukovec na Vidmu se je v ekipni in posamični konkurenci s serijsko puško pomerilo 30 strelcev iz osmih pokrajinskih društev. Med njimi je nastopila tudi paraolimpijska rekorderka in prvakinja Veselka Pevec. Dosegla je enako število krogov kot prvouvrščeni strelec v moški konkurenci. Dodamo naj, da je prav strelišče Bukovec tisto, kjer naša šampionka največ trenira. Zato je bil tudi na pokalih Občine Dobrepolje napis Rio po Riu.

V ekipnem tekmovanju je prvo mesto že nekako rezervirano za prekmurske strelce, ki so v tej panogi nepremagljivi. Tudi tokrat s slavili z rezultatom 1075 krogov. Drugo mesto je osvojila ekipa strelcev DP Ljubljana (1022), tretje DP Koper (994), četrto DP Novo mesto (991), peto DP Maribor (962), šesto DP Celje (934), sedmo pa DP Kranj (931).

V najmočnejši skupini SH1 je bil najboljši Franc Jožef ­ - MS (366), drugi je bil Franc Pinter – MB (365), tretji pa Srečko Petkovšek – KP (356).

Priznanje starosti med strelci Tinetu GorencuMed strelci SH2, ki tekmujejo z naslonom, so kar pet prvih mest zasedli prekmurski strelci - Venčeslav Bezjak 363, Slavko Dunaj 361, Franc Baum 357, Ladislav Kepe 354, Leon Jurkovič pa 348.

Z zračno pištolo SH1 je bil najboljši Ivica Vukadin, Mirko Sintič je dosegel 295, Jasmin Sabljaković pa 186.

Strelce je ob čestitkah nagovoril župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin in podelil pokale ter knjižne nagrade. Med njimi tudi starosti invalidskega športa Tinetu Gorencu, ki se s streljanjem ukvarja že 50 let. Strelci so tekmovanje posvetili tudi prazniku Občine Dobrepolje.