DRUGO KOLO NLB WHEEL LIGE

Drugo kolo NLB Wheel lige Drugo kolo NLB Wheel lige

Gostoma se je za podporo zahvalil vodja lige Gregor GračnerKošarkarske ekipe na vozičkih nadaljujejo s tekmovanji v Regionalni NLB Wheel ligi. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije sta drugo kolo pripravili ekipi KKI Vrbas (26. novembra v Banja Luki - skupina B) in KIK Una Sana (27. novembra v Bihaću - skupina A).

Banja Luka
Ekipe NLB WHEEL lige sta na tekmovanju v Banja Luki obiskala trener Igokee Dragan Bajić in košarkar Vuk Radivojević in s tem izkazala podporo regionalnemu tekmovanju , ki ga že deveto leto vodi Zveza paraplegikov Slovenije. Gostoma se je za podporo zahvalil vodja lige Gregor Gračner.
V uvodni tekmi so domačini KKI Vrbas z zanesljivo zmago (79:51) porazili Slovenijo.
V drugi tekmi med moštvi Castelvecchio in RSV Kärnten je bil obračun odločen že v prvem polčasu saj so Italjani povedli z visoko razliko tridesetih točk in tekmo rutinirano pripeljali do konca (76:34).
Ekipi KKI Vrbas in SlovenijaEkipi Slovenija in Castelvecchio sta se pod koši srečali v tretji tekmi. Po dokaj enakovrednem prvem polčasu so v nadaljevanju Slovenci povsem popustili in tekmo  izgubili s 45:74.
V zadnji tekmi drugega kola skupine B je bila boljša ekipa KKI Vrbas. Dobila je vse četrtine in proti RSV Kärnten zanesljivo slavila z rezultatom 60:38.
Tekme sta ob tehničnem delegatu Mitju Dečmanu (SLO) vodila sodnika Damir Kunusič (BIH) in Hrvoje Pencinger (CRO)
Najboljši strelci - Ramo Rekanović KIK Una Sana 118, Sabid Karupović KKK Singidunum 89, Enes Kamberović KIK Zmaj 74.
V skupini B po drugem kolu vodi Castelvecchio, druga je KKI Vrbas, tretja RSV Kärnten, četrta pa Slovenija.

Bihać
Drugi krog lige v BihačuFavorizirana KIK Una Sana je v prvi tekmi upravičila svojo vlogo in KKI Zagreb porazila z 81:56.
V drugem srečanju si je ekipa KKI Zmaj že v prvem polčasu priigrala visoko razliko in tekmo s KKK Singidunum (81:27) zanesljivo dobila.
V tretji tekmi je bila boljša KIK Zmaj, ki je KKI Zagreb porazila z rezultatom 78.66. Hrvatje so v prvi četrtini povedli za eno točko v nadaljevanju pa povsem popustili.
Tekme sta ob tehničnem delegatu Milanu Lukanu (SLO) vodila sodnika Mitja Dečman(SLO) in Mersud Topić (BIH).
Najboljši strelci –  Ademir Demirović Castelvecchio 94, Elvir Modronja KKI Vrbas 81, Robert Holderiig RSV Kärnten 78.
V skupini A po drugem kolu vodi KIK Una Sana, druga je KIK Zmaj, tretja KKK Singidunum, četrta pa KKI Zagreb.
NLB WHEEL