SPREJEM OB MEDNARODNEM DNEVU INVALIDOV

Nagovor predsednika Boruta Pahorja Nagovor predsednika Boruta Pahorja

Združeni narodi so oktobra 1992 z resolucijo razglasili 3. december za mednarodni dan invalidov. Pod geslom »Praznovanje dneva invalidov 2016«  te dni potekajo aktivnosti ob desetem, jubilejnem mednarodnem dnevu invalidov, odkar je leta 2006 Generalna skupščina Združenih narodov 13. decembra sprejela Konvencijo o pravicah invalidov in Izbirni protokol h Konvenciji o pravicah invalidov.

Predsednik vlade s paraplegikiFOTOGRAFIJE - Ob tej priložnosti so, dva dni pred mednarodnim dnevom invalidov, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, v predsedniški palači sprejeli predstavnike invalidskih organizacij. Za Zvezo paraplegikov Slovenije so se dogodka udeležili predsednik Dane Kastelic, Barbara Slaček in Jože Globokar.

V imenu vseh treh predsednikov državnega vrha je predsednik Pahor nagovoril zbrane goste z besedami: »Vesel sem, da lahko spregovorim nekaj vzpodbudnih besed v luči dejstva, da je to tudi svečan dan in da lahko nanj pogledamo tudi z občutkom zadovoljstva in ponosa, saj je v marsikaterem pogledu Slovenija vključujoča družba tudi za invalide, ki predstavljate največjo manjšino, ne samo v naši sredini, ampak tudi globalno.

Skupinski posnetek za spominZdi se mi, da lahko danes praznujemo ta svečani dogodek z nekim upanjem, optimizmom, ki je vedno neka dobra popotnica za prihodnost. V imenu nas treh kot gostiteljev sprejmite besede hvaležnosti vsem, ki skrbite za invalide, vsem tistim pa, ki pripadate tej manjšini, izraze trdnega sodelovanja in zavezništva z vami v reševanju vaših in naših problemov«.

V imenu slovenskih invalidov in v imenu Nacionalnega sveta invalidskih organizacij se je predsednik Boris Šuštaršič zahvalil vsem trem predsednikom za povabilo in pNagovor predsednika NSIOS Borisa Šuštaršičaoudaril, da taki sprejemi ob mednarodnem dnevu invalidov nesporno prispevajo k pozitivnemu odnosu slovenske družbe do invalidov. Ob koncu govora pa je izrazil željo, da bi Slovenija napredovala v socialnem in gospodarskem smislu in da bomo tudi mi invalidi deležni tega napredka.

Navdušila je Andreja LazarDružabni del dogodka je začinila Andreja Lazar, deklica z mnogimi talenti in Downovim sindromom. Delovna, disciplinirana in vztrajna Andreja nenehno razvija svoje talente na plesnem, baletnem in tudi glasbenem področju, saj jo flavta spremlja skozi življenje. Ima izreden čut za sočloveka, kar kaže tudi dejstvo, da je prostovoljka v vrtcu. Tokrat nam je predstavila ljubko baletno koreografijo Lucije Bizant, na glasbo Štirje letni časi, Zima, 2. stavek, Antonia Vivaldia.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji