SPREJEM SVETOVNEGA PRVAKA

Svetovnega prvaka in trenerja sta sprejela predsednik in vodja športa Zveze Svetovnega prvaka in trenerja sta sprejela predsednik in vodja športa Zveze

V prostorih Zveze paraplegikov Slovenije sta predsednik Zveze Dane Kastelic in vodja športa Gregor Gračner 5. decembra 2016 sprejela svetovnega prvaka v parakarateju na invalidskem vozičku Skenderja Tosića in predsednika kluba. Seveda je beseda tekla predvsem o svetovnem prvenstvu v avstrijskem Linzu, kjer je med parakarateisti Tosić osvojil naslov svetovnega prvaka. »In to je panoga, ki šele prihaja,«je poudaril Tosić na sprejemu. Med sprejemom se je slišalo kar nekaj vzklikov iz kat, ki jih je demonstriral novi svetovni prvak.

To ni bil prvi uspeh Tosića na mednarodni ravni. V letu 2015 je v konkurenci 1400 karateistov iz 37 držav v Turčiji zasedel drugo mesto. Tosić je zdaj je član Karate kluba Zmaj, dodamo pa naj, da je Karate zveza Slovenije tista panožna zveza, ki pod svojo streho zgledno sprejema tudi športnike invalide.