PREDNOVOLETNA ŠTEVILKA PARAPLEGIKA

Spoštovani obiskovalci! Prišel je praznični čas, z njim pa tudi praznična številka revije Paraplegik, ki jo lahko prelistate tudi na spletne strani. V tej številki boste lahko prebirali številne članke in intervjuje, ki so jih pripravili dopisniki iz vseh pokrajinskih društev Zveze.

Predsednik Zveze Dane Kastelic v svoji kolumni piše, da je bilo leto 2016 investicijsko prelomno za našo organizacijo in lokalna društva, saj se je po več kot desetletju končal skupni projekt – Dom paraplegikov v Pacugu. Piše tudi o aktualni temi – Zakonu o dolgotrajni oskrbi in Zakonu o osebni asistenci.

V nadaljevanju lahko preberete nekaj člankov iz stroke in zakonodaje. Med njimi tudi članek o prejemu strokovnega potrdila o izvajanju programa osebne asistence. Zanimiv je tudi članek o delu gradbenega odbora in članek o praznovanju Mednarodnega dneva invalidov.

Sledijo številni prispevki o športu, naših športnikih in njihovih športnih dosežkih, saj je bilo za njih iztekajoče se leto zelo uspešno. V nadaljevanju sledijo prispevki s področja kulture in zanimivih potopisov, nekaj strani pa je namenjenih razvedrilu.

mt_ignorePARAPLEGIK