PONOVNA PREDSTAVITEV BOCCIE V URI-SOČA

Predstavitev boccie v URI-Soča Predstavitev boccie v URI-Soča

V URI-SOČA je 8. novembra 2017 v okviru predstavitve športov ponovno potekala  predstavitev paraolimpijskega športa boccia. Zanimivo disciplino, ki je primerna za osebe z najrazličnejšimi oblikami invalidnosti, sta predstavila reprezentanta – naš član Jakob Škantelj in Matjaž Bartol. Predstavitve se je udeležilo 20 pacientov in zaposlenih z inštituta, dogajanje pa je povezovala športna pedagoginja inštituta mag. Juta Ošlak Kranjc.

Jakob in Matjaž sta predstavila osnovna pravila športa ter taktiko igre, po prikazu pa so se vsi prisotni pomerili v igranju boccie. Verjamemo, da se bo s to zanimivo in zabavno disciplino, ki poleg športnega udejstvovanja pomeni tudi prijetno obliko druženja, srečal še marsikateri udeleženec predstavitve. Prihodnji teden bodo na URI-SOČA predstavili hokej na vozičkih.

Promocija sodi v okvir skupnega projekta ZŠIS-POK in URI-SOČA, projekt podpirata tudi Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.