VEDNO MNOŽIČNA UDELEŽBA NA PREVENTIVNEM PREGLEDU

Preventivni pregled Preventivni pregled

Na preventivnem pregledu in predavanju, ki ga vsako leto v svojih društvenih prostorih pripravi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je vedno množična udeležba slušateljev članic in članov. Na letošnjem srečanju 27. novembra 2017 sta prim. Tatjana Erjavec, dr. med. in VMS Branka Vipavec iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča pripravili predavanje o zdravem načinu življenja (čim manj stresa) in preventivni pregled vsebnosti holesterola, sladkorja in krvnega tlaka. V osebnem pogovoru so člani dobili tudi nekaj nasvetov. Po mnenju članov je to hvale vredno srečanje, ki ga društvo organizira že vrsto let, za marsikaterega člana ali članico pa tudi edini redni tovrstni pregled.Udeležba je vedno množična

Ob svoji zaključni ugotovitvi je prim. Erjavčeva izrazila zadovoljstvo nad rezultati, razen pri treh posameznikih, ki imajo malo  povišan krvni tlak in nekaj preveč »cukra«. Dobrih rezultatov pa ne pripisujejo temu, da živijo v deželi cvička, saj kozarček na dan (preverjeno) prav gotovo ne škodi.

VMS Branka Vipavec in prim. Tatjana ErjavecČlani pa vse pogosteje ugotavljajo in izražajo zadovoljstvo nad možnostjo takšnih in drugih podobnih dejavnosti v lastnih prostorih društva. Namen takšnih srečanj je še mnogo širši, saj ne manjka priložnosti za raznovrstne izmenjave izkušenj, pogovore in predvsem medsebojno spoznavanje. Prvič so bili prisotni tudi pred nedavnim sprejeti člani in za njih ter njihove svojce je takšno srečanje še posebej dobrodošlo. Pridobili so ogromno pomembnih informacij za nadaljnje življenje.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji