PREDSTAVITEV PLESA IN KOLESARJENJA V URI SOČA

Predstavitev plesa v URI-Soća Predstavitev plesa v URI-Soća

V sklopu predstavitve športov v URI-Soča je športna pedagoginja mag. Juta Ošlak Kranjc 29. novembra pacientom, svojcem in sodelavcem predstavila ples, 6. decembra 2017 pa še kolesarjenje na prilagojenih trikolesih.

Na plesni DanceAbility delavnici je parapleginja Urša Urbančič predstavila ples, ki je odprt za vse ljudi, brez izključevanj in skupen  vsem ljudem z najrazličnejšimi potrebami – gibalno oviranim, gluhim, slepim, neinvalidnim … DanceAbility je improvizacija, ki vključuje štiri glavne elemente: občutek, odnos, čas in obliko v prostoru. Improvizacija nam omogoča vstop v neznano kot tudi prisluhniti intuiciji, ki nas vodi pri samem odločanju. Plesalci se tako naučijo to pri sebi prepoznati in tako slediti svojim željam pri gibanju. Vsak poišče nove načine gibanja in komuniciranja. DanceAbility metoda je študij gibanja, ki nobenega ne izolira glede na omejitve posameznikov. Več informacij www.brezmejnogibanje.org

Predstavitev kolesarjenja in ležečih trikoles je ponovno predstavil Peter Osterveršnik. Pacienti so imeli možnost preizkusiti ležeča kolesa, ki jih lahko uporabljajo vsi, tudi tisti, ki imajo težave z ravnotežjem .  Paraplegiki poganjajo kolesa z rokami. Nudi jim mobilnost, možnost rekreacije in športnega udejstvovanja. Več informacij www.udobnoposvetu.si/.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji