BRONASTO PRIZNANJE ŽELJKU VERTLJU

Nagrajeno delo Željka Vertlja Nagrajeno delo Željka Vertlja

Naš slikar Željko Vertelj (štipendist VDMFK) je na likovni razstavi PODOBA LJUBLJANE 19. decembra 2017 prejel bronasto priznanje.

Delo Benjamina ŽnidaršičaNa razstavi je po natečaju 37. Ex tempore sodeloval tudi slikar Benjamin Žnidaršič – polnopravni član VDMFK.

Ob odprtju razstave je likovna dela ocenila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Nuša Podgornik, kulturni dogodek, ki ga je obiskal tudi pokrovitelj Zoran Janković, pa je pod Razstava Podobe Ljubljanevodstvom zborovodkinje Sonje Sojer, popestril Ženski pevski zbor KUD Brezovica. Med štiridesetimi umetniškimi deli je po izboru strokovne žirije prvo nagrado prejela Danila Krpič. Tehnika in slog izvedbe nista bila predpisana, vendar so bila (glede na temo razpisa), dela v večini izvedena v realističnem slogu. Poglavitni namen vsakoletne razstave je: predstavitev Ljubljane in njenih naravnih, zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti. Letošnji poudarek je bil na novih ureditvah ulic in parkov ter arhitekturi in inovativnih detajlih novih zgradb.

Razstavo, PODOBA LJUBLJANE, je v Zgodovinskem atriju Mestne hiše v sodelovanju JSKD in MOL organiziralo Društvo likovnikov Ljubljana.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji