PRIROČNIK O UNIVERZALNI STANOVANJSKI GRADITVI

Naslovna stran priročnika o univerzalni stanovanjski graditvi Naslovna stran priročnika o univerzalni stanovanjski graditvi

Ministrstvo za okolje in prostor je 10. novembra 2017 izdalo Priročnik o univerzalni stanovanjski graditvi. Ministrstvo s priročnikom nagovarja vse posameznike in organizacije, ki lahko kakorkoli pripomorejo k izboljševanju dostopnosti objektov in prostorskih ureditev. Obsežno gradivo je namenjeno ozaveščanju o pomenu dostopnosti za kakovost bivanja in zagotavljanje dolgotrajne vrednosti grajenega okolja ter izobraževanju projektantov, lastnikov, investitorjev in drugih javnih in zasebnih akterjev na področju gradnje in urejanja prostora. S tem bodo lahko univerzalno dostopnost učinkovito, pravočasno in kakovostno vključevali v svoje rešitve in ravnanja. Koristen bo tudi pri delu invalidskih organizacij.

Priročnik daje napotke v petih sklopih – Namen in področje uporabe, Univerzalno oblikovanje, Univerzalna stanovanjska graditev, Dostopna stanovanjska graditev in Prilagodljiva stanovanjska graditev.

PRIROČNIK

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji