BOMO UČNI ČEBELNJAK POSTAVILI V PREKMURJU?

Tudi v okolici društvenih prostorov je dovolj prostora za postavitev učnega čebelnjaka Tudi v okolici društvenih prostorov je dovolj prostora za postavitev učnega čebelnjaka

Na Zvezi paraplegikov Slovenije je 19. januarja 2018 potekal operativni sestanek s Čebelarsko Zvezo Slovenije. Med drugim so govorili o letošnji obeležitvi svetovnega dneva čebel 20. maj 2018, ki ga je v lanskem decembru na predlog Slovenije soglasno določila Generalna skupščina OZN. 20. maj je tudi rojstni dan najbolj poznanega in naprednega slovenskega čebelarja Antona Janše, ki se je rodil davnega leta 1734 v Breznici na Gorenjskem.

Osrednja tema sestanka je bila iskanje primerne rešitve in lokacije za »Učni čebelnjak za izobraževanje invalidov«. Med tremi primernimi lokacijami - sedež čebelarskega centra Lukovica, Dom paraplegikov Semič in območje Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, je prevladalo mnenje, da bi bila najprimernejša slednja. Glede na konfiguracijo terenov in uporaba invalidskih vozičkov pri prvih dveh lokacijah, je občutno v prednosti prekmurska ravnica. Seveda so pretehtali tudi druge kriterije, dejstvo pa je, da največ naših članov, ki se ukvarjajo z čebelarstvom, prihaja iz vzhodnega dela Slovenije. Seveda se bo treba o podrobnostih in soglasjih dogovoriti z vodstvom Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije in Mestno občino Murska Sobota. Sestanek je predviden že v tem mesecu, saj čas hitro teče, donacije za čebelnjak pa se na ČZS  tudi pridno zbirajo.

Vir: ZPS

 

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji