DRŽAVNI PRVAK JE DP NOVO MESTO

Prva tekma v predtejmovanju Prva tekma v predtejmovanju

Po šestih kolih v sezoni 2017-2018 so se 14. aprila 2018 štiri najboljše slovenske košarkarske ekipe v organizaciji ZŠIS-POK pomerile za naslov državnega prvaka. Laskavi naslov je osvojila ekipa DP Novo mesto, ki je v finalni tekmi premagala DP Ljubljano Mercator. Tretje mesto je osvojila DP Maribor, četrto pa lanskoletni prvak DP Celje.

V tekmah za uvrstitve v finalne nastope je DP Ljubljana Mercator najprej premagala DP Celje (66:49), zatem pa DP Novo mesto še DP Maribor (74:42).
Za bronasto odličje sta se pod koši srečali poraženki predtekmovanja DP Maribor in lanskoletni prvak DP Celje. Boljšo igro so prikazali Mariborčani, ki so Celjane  porazili z rezultatom 65:50

Naslov državnih prvakov si je v finalni tekmi priborila DP Novo mesto. V tekmi polni preobratov in zgrešenih metov je dolenjska ekipa ugnala DP Ljubljana Mercator z rezultatom 59:56.

Tekme sta sodila Nedžad Budimljić in Smiljan Kereži

V razširjeni slovenski ligi, kjer je med petimi slovenskimi moštvi tekmovala tudi avstrijska ekipa RSV Kärnten, je prvo kolo v Ribnici pripravila DP Ljubljana Mercator, drugo v Laškem DP Celje Thermana, tretje v Novem mestu  DP Novo mesto, četrto RSV Kärnten v Wolfsbergu, peto v Miklavžu na Dravskem polju DP Maribor, šesto pa v Tržiču DP Kranj.