TRI MEDALJE ZA PARA SMUČARJE NA VODI

Spominski posnetek na prijetno druženje Spominski posnetek na prijetno druženje

Zmagovalna trojkaSmučanje na vodi (wakeboard) je vse bolj priljubljen šport tudi med paraplegiki. Zato se naši najbolj zavzeti smučarji že kar nekaj let udeležujejo smučarskega kampa na vodi, ki vsako leto poteka pri Punatu na Krku. Na letošnjem, že 15. kampu je od 28. maja do 3. junija sodelovalo tudi enajst članov iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Omenimo naj, da je celoten objekt dostopen osebam na vozičku, na voljo pa je tudi izposoja ustrezno prilagojenih desk za smučanje na vodi v sedečem položaju. V lanskem letu smo v tem privlačnem športu osvojili prvo medaljo, v letošnjem pa kar tri.

V prvih dveh dneh je vreme omogočalo dobre pogoje za treninge, v času tekme pa so valovi nekoliko motili tekmovanje. Na tekmi je uspešno nastopilo osem naših deskarjev na vodi. Prvo mesto je osvoji Gregor Gračner, drugo Borut Sever – oba iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, tretje pa Matej Lednik iz Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Poleg treningov in tekme so se naši smučarji udeležili tudi izleta z jahto, ki je povsem prirejena za prevoz invalidov na vozičkih in je v lasti hrvaškega tetraplegika Zdravka Lakića. Odpravili so se na čudovito panoramsko vožnjo mimo mesta Punat do otoka Sv. Grgur kjer je bil od začetka 20. stoletja pa do leta 1988 zloglasni ženski kazensko popravni zapor.

Večino stroškov so smučarji na vodi krili sami, nekaj pa je prispevala tudi Zveza paraplegikov Slovenije.