ŠESTO SREČANJE ATV MOTORISTOV

Kratek postanek na brežini Kolpe Kratek postanek na brežini Kolpe

V Domu paraplegikov v Semiču je od 14. do 16. septembra 2018 je potekalo že šesto srečanje ATV motoristov Zveze paraplegikov Slovenije.

Petek je bil namenjen predvsem prijetnemu večernemu druženju vseh udeležencev.  Zbralo se je deset voznikov motorjev in osem spremljevalk in spremljevalcev. Večer sta s harmoniko popestrila Dolfe in Jordan, Grega pa je predstavil potek sobotnih voženj.

Zajahali so motorje in se odpravili proti Staremu trgu ob Kolpi in z vožnjo nadaljevali ob reki Kolpi proti Fari. Vmes so opravili kratek postanek in se zapeljali na brežino Kolpe, kjer je sledil kratek »fotoshooting.« Pot jih je potem vodila do gradu Kostel, ki so si ga ogledali le na hitro. Sledil je spust do kampa Žaga in od tam po gozdni cesti proti naselju Banja Loka. Pred samim naseljem so prečkali glavno cesto in se pognali po gozdu vse do Loškega potoka. Sledil je hiter spust v Loško dolino, Stari trg pri Ložu, kjer so najprej zavili na bencinsko črpalno in napolnili rezervoarje. Iz Starega trga so se nato odpeljali na Vrhniko pri Ložu in se ustavili na žagi ob izviru Obrha. Tam jih je pričakal naš član Beno, kjer so se podprli za nadaljevanje poti.

Motorje so nato pognali čez naselje Knežja njiva in nato po gozdnih cestah čez bloške vasi nazaj v Loški potok, kjer je potekal moto zbor moto kluba Holcarji. Po druženju z ostalimi motoristi so krenili proti Sodražici in pot nadaljevali do Ribnice kjer so jih pričakali člani društva MzM (motoristi za motoriste). Predsednik društva Valentin jim je predstavil društvo in njegovo poslanstvo, ki je pretežno dobrodelne narave. Člana društva MzM sta tudi naša člana Dolfe in Klavdij. Sledil je ogled rokodelskega centra in demonstracija izdelave pletene košare in izdelava lesenih posod. Po končanem druženju in prijetnemu slovesu, so se po gozdnih poteh zapeljali proti Bazi 20 oziroma do mesta, kjer raste trenutno najdebelejša jelka v Sloveniji. Črmošnjiška jelka ali kraljica Roga je z obsegom 600 cm najdebelejša jelka v Sloveniji. V višino meri 44,7 m, njena lesna masa pa je ocenjena na 40,6 kubičnih metrov. Stara je približno 260 let, je v dobrem stanju, raste pa v bližini nekdanje žage Rog v Kočevskem Rogu. Po obsegu jo je na slovenskem prekašala le Maroltova jelka s Pohorja, ki je imela obseg debla 605 cm. Med vožnjo so si ogledali tudi traso, kjer je potekala gozdna železnica Žage na Rogu in je služila za prevoz lesa iz obsežnih gozdov Kočevskega Roga do obratov žag. Železnica je prenehala delovati leta 1934, ostala pa je vidna trasa, kjer je potekala. Za tem so se naši motoristi odpravili  proti izhodišču sobotne vožnje na kateri so prevozili 250 km.

V nedeljskem dopoldnevu so se polni lepih vtisov in zahvali Dolfetu za lepo pripravljeno traso, odpravili proti domu. 

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji