SODELOVALI SMO IN SE PREDSTAVILI NA EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI

Predstavitvena stojnica našega društva na Evropskem tednu mobilnosti Predstavitvena stojnica našega društva na Evropskem tednu mobilnosti

V vseevropskem projektu Evropski teden mobilnosti, ki je potekal od 16. do 22. septembra in katerega organizator je bila Mestna občina Nova Gorica, je sodelovalo tudi naše društvo. Pod sloganom letošnjega Evropskega tedna mobilnosti »Združuj in učinkovito potuj« je bil poudarek na temo prevoza in transporta, saj z izbiro načina prevoza, ki nas pripelje do želenega cilja, neposredno prispevamo k čistejšem okolju in boljši kvaliteti življenja.

V času ETM so bile izvedene številne aktivnosti in predstavitve nevladnih organizacij, ki so se širši javnosti predstavile s svojim delovanjem in aktivnostmi, ki jih izvajajo.

Naše društvo se je v petek 21. septembra predstavilo na stojnici predvsem s pripomočki, s katerimi je invalidom omogočena mobilnost. Vsi ti pripomočki se seveda razlikujejo glede na težo invalidnosti in namembnost.

Poleg osnovno potrebnega pripomočka to je invalidski voziček, smo predstavili še:
• električni invalidski voziček • električni invalidski skuter
• električno dvokolo Segaway
• invalidski voziček za rekreacijo
• invalidski voziček s priklopom električnega pogonskega kolesa

Res je bil to teden mobilnosti, saj smo videli prenekatere stvari, kot so: električni avtomobil Tesla S in celo električno samokolnico.

Ob zaključku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti smo imeli priložnost videti zabavno poslastico, rolkarsko progo s skakalnicami in ovirami, kjer je bilo videti kar nekaj lepih skokov.