PRVE TEKME V LIGI ZPS-ORMEGA MM

Prvo kolo lige ZPS-ORMEGA MM Prvo kolo lige ZPS-ORMEGA MM

Ekipe državne lige ZPS-ORMEGA MM -  DP Ljubljana Mercator, DP Celje Thermana, DP Novo mesto, DP Maribor, DP Kranj in gostujoča ekipa RSV Kärnten iz Avstrije, so  11. novembra 2018 v  športni dvorani Marof v Novem mestu odigrale prvo kolo. Turnir je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

V prvi tekmi je ekipa DP Ljubljana Mercator ugnala ekipo DP Novo mesto z rezultatom 63:49, v drugi je z rezultatom 56:74 ekipa DP Celje Thermana izgubila z ekipo RSV Kärnten, v tretji je ekipa DP Novo mesto morala z 49:52 premoč priznati ekipi DP Maribor, v četrti tekmi je DP Ljubljana Mercator z 49:45 premagala DP Celje Thermano, v peti pa je slavila DP Maribor, ki je ekipo DP Kranj porazila z rezultatom 59:47. Najboljši strelec prvega kola - Mičo Ostojič - CE 54.

Tekme sta sodila Nedžad Budimlić in Marko Hladnik, spremljala pa delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi  Gregor Gračner.

LESTVICA

DP Ljubljana Mercator