TIRŠEK NASLOVU EVROPSKEGA PRVAKA DODAL ŠE 4. MESTO

Franček G. Tiršek - evropski prvak Franček G. Tiršek - evropski prvak

V Hali Belxpocentra v Beogradu je od 1. do 6. decembra potekalo evropsko prvenstvo v parastrelstvu na katerem je naš strelec Franček Gorazd Tiršek v izredno razburljivem finalu v streljanju z zračno puško stoje (R4 SH2-252,3) osvojil naslov evropskega prvaka. Drugi je bil Srb Dejan Jokić (252,0), tretji pa Ukrajinec Vasil Kovalčuk (231,1).

Finalno tekmovanje je bilo v tej skupini napeto in izenačeno. Vsi trije dobitniki medalj so se izmenjavali na vrhu, odločal pa je zadnji strel, kjer je bil najbolj zbran prav naš Tiršek. Tiršek, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, je osvojil že 32. medaljo strelcev na velikih tekmovanjih. V disciplini R1 zračna puška stoje je Franc Pinter Ančo prišel v finale in pristal na osmem mestu.

Ob zaključku prvenstva je Franček G. Tiršek v disciplini zračna puška leže R5 SH2 (201,4) dodal še 4. mesto. V tek skupini je evropski prvak postal domačin Dragan Ristić (213,3), drugi je bil Turek Hakan Cevik (212,4), tretji pa Ukrajinec Vasil Kovalčuk (211,2). Slovensko ekipo sta vodila trenerka Polona Sladič in njen pomočnik Aleš Kosmač.