STRELCI ZAČELI Z LIGAŠKIM TEKMOVANJEM

Tekmovala je tudi zlata paraolimpijka Veselka Pevec Tekmovala je tudi zlata paraolimpijka Veselka Pevec

Strelci pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije bodo v letošnji ligaški sezoni tekmovali v štirih krogih – na Vidmu, Ankaranu, Slovenski Bistrici in Murski Soboti. Tudi tokrat bodo vsa ligaška tekmovanja potekala v organizaciji Zveze.

Uvod v strelsko ligo je 8. decembra 2018 s prvim krogom na strelišču Bukovec na Vidmu pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Nastopilo je 22 strelcev in dve strelki iz šestih pokrajinskih društev Zveze ter se v skupinah SH1 in SH2 s serijsko puško pomerilo za ekipne in posamične uvrstitve. Nekaj strelcev je tekmovalo tudi z zračno pištolo. Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov sta skrbela sodnika Jože in Janez Kaplan, organizatorji pa so tekmovanje posvetili tudi občinskemu prazniku, ki ga Občina Dobrepolje praznuje 6. decembra.

V ekipni konkurenci je prvo mesto suvereno osvojila DP Murska Sobota (1.067), na drugo mesto se je zavihtela domača ekipa DP Ljubljana (1.001), tretja je bila DP Koper (969), četrta pa DP Celje (960).

V skupini SH1 v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, je bil najboljši Franc Jožef – DP-MS (366), drugo mesto je osvojil Franc Pinter DP-MB (359), tretji pa Srečko Petkovšek – DP-KP (342).

V posamični konkurenci SH2 (strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom), so prva mesta osvojili strelci DP Murska Sobota. Najboljši rezultat je dosegel Leon Jurkovič (364), drugi je bil Ladislav Kepe (339), tretji pa Benjamin Krč (338).

Paraolimpijka Veselka Pevec DP-LJ je s 368 krogi ugnala vso moško konkurenco, Vesna Novak – DP-CE pa je dosegla 334 krogov.

Trije strelci so se pomerili v streljanju z zračno pištolo. Najbolj mirno roko je imel Metod Zakotnik - DP-KR (227), drugo mesto je osvojil Davorin Kopše (222), tretje pa Robert Žerovnik (2018), oba DP-LJ.

Ob razglasitvi rezultatov je strelce nagovoril in jim čestital za rezultate novi župan Občine Dobrepolje Igor Ahačevič.

REZULTATI