OSMI ATV MOTO ZBOR NA ŠTAJERSKEM

OSMI ATV MOTO ZBOR NA ŠTAJERSKEM

ATV motoristi Zveze paraplegikov Slovenije so osmi moto zbor pripravili v vikendu od 20. do 22. septembra 2019. Na večer začetka potepanja po štajerskem koncu so se zbrali v Župnijskem pastoralnem centru v Slovenskih Konjicah in pripravili program za soboto in nedeljo.

Po zajtrku so se podali na 170 kilometrov dolgo turo čez hribe in doline. Najprej proti Konjiški gori do Žičke kartuzije, zatem mimo motokros steze v Škednju, kjer so se po hribih vozili do cerkvice Ljubečna pri Poljčanah. Vožnjo so po gozdnih poteh nadaljevali do Poljčan in se s poljčanske strani povzpeli na Boč, vse do oddajnika. Seveda je bil že čas za skupinsko fotografijo in okrepčilo. V nadaljevanju jih je pot vodila proti gradu Štatenberk, kjer so jih sprejeli predstavniki MOTO KLUBA Planken Štajn iz Slovenske Bistrice. Dva člana kluba sta jih pospremila do Donačke gore, nato pa so pot do Rogatca, ki je samo kilometer oddaljen od hrvaške meje, nadaljevali sami.

V Rogatcu so svoje jeklene konjičke obrnili in se napotili proti izhodišču poti. Nazaj grede so se ustavili pri Vinku Hrenu in Miču Ostojiču, ki sta imela v rokah organizacijske niti tokratnega zbora in zvečer prispeli na cilj. Utrujeni, vendar polni lepih doživetij po slikoviti pokrajini odšli k prepotrebnemu počitku.

Naslednji dan po zajtrku so eni odšli domov, drugi pa na ogled in sprehod med krošnjami smrek na Rogli, ki so ga prav ta vikend odprli za javnost. Po lepem sončnem vikendu je nekatere pred Ljubljano ujel dež in nekoliko spral prah iz oblek.

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji