PREKMURSKI STRELCI OSTAJAJO NA VRHU

Tretji krog strelske lige Tretji krog strelske lige

Strelci, ki tekmujejo v strelski ligi ZPS, so 1. februarja 2019 na strelišču v Slovenski Bistrici odstreljali tretji krog. Za ekipne in posamične uvrstitve se je v streljanju z serijsko zračno puško pomerilo 27 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. V skupini SH1 (streljanje brez naslona) je nastopilo 15 strelcev, v skupini SH2 je tekmovalo devet strelcev in ena strelka, dva strelca pa sta se pomerila v streljanju z zračno pištolo. Tretji krog lige na katerem je za ligaške uvrstitve nastopilo pet ekip, je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja.

Najboljše strelce ima prekmurska ekipa, saj ostaja tudi po tretjem krogu nepremagljiva (1.105), drugo mesto je osvojila ekipa organizatorjev DP Maribor (1.024), tretja je bila DP Koper (977), četrta DP Celje (966), peta pa DP Ljubljana (937).

V najmočnejši skupini SH1 je v posamični konkurenci bil ponovno najboljši Franc Jožef – DP-MS (373), drugo mesto je osvojil legenda med strelci paraplegiki Franc Pinter – DP-MB (369), tretje pa Zdenko Lilek – DP-MB (330).

Med težje gibalno oviranimi strelci v skupini SH2 so tokrat prva mesta osvojili strelci ekipe DP Murska Sobota. Največ krogov je dosegel Slavko Dunaj (373), drugi je bil Venčeslav Bizjak (360), tretji pa Leon Jurkovič (359).

Edina strelka Vesna Novak – DP CE je v skipini SH2 osvojilo osmo mesta (318). Tudi v tretjem krogu sta nastopila dva strelca iz DP Kranj v streljanju z zračno pištolo. Ivica Vikadin si je pristreljal 326, Metod Zakotnik pa 254 krogov.

Tekmovanje sta vodila sodnika Karel in Karli Vidmar.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM