DELOVNI SESTANEK V PACUGU

Večerni pogovor o pomenu in viziji društva Večerni pogovor o pomenu in viziji društva

delovni sestanek dpsp v pacuguNovo izvoljeni člani upravnega odbora DPSP smo se ta konec tedna mudili v našem Domu paraplegikov v Pacugu. Ob prihodu sta nas sprejela in pozdravila Marko in Urša ter pomagala pri namestitvi.

Ker je bi ta vikend namenjen delu, smo že v večernih urah pričeli s pogovori o tem, kaj je namen društva in kaj so primarne naloge vodstva le tega. V soboto sta se nam pridružila še dva člana. Na dopoldanskem sestanku smo se pogovarjali o viziji in razvoju društva v naslednjih štirih letih. Prišli smo do kar nekaj zanimivih smernic. Po kosilu smo si vzeli nekaj časa za počitek. Zaradi slabega vremena je krajši izlet po obali odpadel. V popoldanskih urah smo z našimi referenti razpravljali o njihovih idejah in predlogih, kaj bi lahko izboljšali ali spremenili pri posameznem programu. Bilo jih je kar veliko in upam, da bodo referenti te predloge tudi izpeljali z enako vnemo.

Po večerji smo se poslovili od naših dveh članov, spremljevalke in šoferja, ki so se odpravili proti domu, ostali pa smo se še nekaj časa družili. V nedeljo smo se po zajtrku tudi mi počasi odpravili na pot. Zahvaljujemo se zvezi paraplegikom Slovenije za finančno pomoč pri izvedbi tega delovnega vikenda. Glede na opravljeno delo lahko rečem, da je bil vikend zelo produktiven.

• Matej Gruden

Društvo paraplegikov severne Primorske