V PRVEM KROGU POVEDLI DOMAČINI

Prvi krog ligaškega tekmovanja v športnem ribolovu je v organizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije 10. maja 2019 pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Ribiči so tokratno tekmovanje posvetili tudi osmemu spominskemu tekmovanju, prvemu predsedniku Zveze paraplegikov Slovenije in odličnemu ribiču Ivanu Peršaku.

Na ribniku v Gradišču pri Murski Soboti se je zbralo 20 ribičev iz sedmih pokrajinskih  društev ZPS, ki so preizkušali svoje ribiške spretnosti in srečo. Po štiriurnem tekmovanju so sodniki Ribiške družine Gornja Radgona stehtali ulov in ribe vrnili v ribnik.

Ob razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad najboljšim ribičem, sta odličja podelila  športni referent Društva paraplegikov Prlekije Franc Borovnjak in športni novinar Murskega vala Tonček Gider. Naslov najboljše ekipe tokratnega ligaškega in memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je prejela domača ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki so jo sestavljali Slavko Dunaj, Silvester Križanič in Leon Jurkovič. Na drugo mesto se je uvrstila DP jugozahodne Štajerske, na tretje pa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Najtežja mreža v posamezni konkurenci, ki je tehtala 10.300 gramov, je bila last Rudija Centriha iz DP jugozahodne Štajerske. Rudi Centrih je poleg medalje prejel tudi prehodni pokal. Drugouvrščeni je bil Silvester Križanič s 3.400 grami težkim ulovom, tretji pa Leon Jurkovič (550 grami)

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM