KLOBASARJENJE 2019 V KOBARIDU

KLOBASARJENJE 2019 V KOBARIDU

Ročni kolesarji Zveze paraplegikov Slovenije, so bili vabljeni na tradicionalno Klobasarjenje, ki se je odvijalo 25.5.2019 v Kobaridu. Letošnje srečanje je organiziralo Društvo paraplegikov severne Primorske v sodelovanju s TIK d.o.o iz Kobarida.

Podjetje TIK d.o.o. je vsem paraplegikom dobro poznano in uspešno slovensko podjetje, kateraga poznamo predvsem po zelo dobro izdelanih urinskih katetrih in ostalih medicinskih pripomočkih.

Letošnji dogodek se je odvijal v Kobaridu, kjer smo se zbrali vsi prijavljeni ročni kolesarji. Najštevilčnejši so bili tisti z električnim pogonom za invalidski voziček, bili so pa tudi pravi kolesarji z ročnimi kolesi. Zbralo se nas je okrog 20 udeležencev, ki se ni ustrašilo ne najboljše vremenske napovedi.

Ob prihodu so nas predstavniki TIK-a najprej lepo sprejeli in nam na kratko predstavili in pokazali njihovo proizvodnjo in izdelavo samih katetrov.
Po predstavitvi in prigrizku smo pogledovali v nebo kjer ni bilo nič kaj obetavno, a vseeno smo se odločili da startamo. Najprej smo se odpravili skozi Kobarid, mimo Kobariškega muzeja, čez Napoleonov most, kjer smo občudovali reko Sočo. Nato smo pot nadaljevali v smeri Tolmina ob reki Soči, do naslednje vasice, kjer nas je presenetil dež. Domačini so nas usmerili pod streho ter nam nudili zavetje, mi pa smo v upanju na boljše vremenske pogoje čas izkoristili za prijetno druženje. Najpogumnejši so se po dežju vrnili do Kobarida s kolesi in vozički, ostali pa s kombiji, kjer nas je pričakala lepa pogostitev s strani TIK-a. Dobra družba, hrana in pijača so pripomogli k lepemu zaključku dneva, kljub dežnim kapljam.

Tako smo zaokrožili še en dogodek v letošnjem letu. Vse zahvale gredo soorganizatorju podjetju TIK d.o.o. in pa vsem udeležencem.

FOTOGRAFIJE

Anej Doplihar

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji