LIKOVNA KOLONIJA V SEMIČU

Vodja likovne kolonije Metod Zakotnik Vodja likovne kolonije Metod Zakotnik

V Domu paraplegikov v Semiču so se od 20. do 25. maja 2019 na likovni koloniji "Semiška pomlad 2019" zbrali slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije. Pod mentorskim vodstvom slikarja in likovnega pedagoga Rassa Causeviga so se izpopolnjevali v akrilu in olju na platno. Za ta čas so v ne tako toplem in spremenljivem vremenu nastale prečudovite slikarske upodobitve belokranjske pokrajine, tihožitij cvetja in abstraktnih del v celotnem spektru pomladnih odtenkov. Poseben vtis o našem ustvarjanju in predstavitvi invalidnosti pa so s seboj odnesli učenci iz semiške osnovne šole in se preizkusili tudi v slikanju s čopičem v ustih.

Likovne kolonije so se udeležili: Jožica Ameršek, Anka Vesel, Ljudmila Turk, Ana in Boris Šter, Miran Jernejšek ter vodja likovnikov Metod Zakotnik. Ustvarjala sta tudi slikarja, ki slikata z usti - Dragica Sušanj in Vojko Gašperut (člana VDMFK). Za dobro počutje slikarjev so skrbele Ivanka, Darja, Jelka in Igor.

Likovno kolonijo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije podprl Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.