Sedmo, mokro srečanje ATV motoristov

Sedmo srečanje ATV motoristov na Zaplani Sedmo srečanje ATV motoristov na Zaplani

V Domu Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov na Zaplani je od 24. do 26. maja 2019 potekalo že sedmo srečanje ATV motoristov Zveze paraplegikov Slovenije.

Prvotno načrtovano pot po hribih okoli Ljubljane, z željo da bi jo obkrožili, smo zaradi nepredvidljivega vremena skrajšali in sproti prilagajali. Napoved namreč ni bila najboljša in je obetala mokro vožnjo.

Petek je bil tako namenjen prihodu, pogovoru o vremenu in možnih "suhih" trasah, pa tudi prijetnemu večernemu druženju vseh udeležencev. Zbralo se je osem voznikov motorjev in sedem spremljevalk in spremljevalcev. V soboto pa se nam je pridružilo še osem "potencialnih" voznikov in spremljevalcev, za katere smo prepričani, da se nam bodo pridružili na kakšnem od prihodnjih srečanj.

V soboto zjutraj smo tako zajahali motorje in se s pogledom uprtim v nebo odpravili iz Zaplane preko Stare Vrhnike do centra Vrhnike. Tam smo najprej zavili na bencinsko črpalko in napolnili rezervoarje, nato pa nadaljevali pot proti Borovnici, kjer smo se začeli vzpenjati proti Rakitni. Po prijetni vožnji po makadamskih cestah smo ob jezeru napravili prvi postanek, nato pa z vožnjo nadaljevali do Krima, ki s 1107 metri izstopa iz obrobja Ljubljanskega barja. Zaradi črnih oblakov in prvih kapljic smo se že skoraj obrnili, vendar se kot pravi motoristi nismo dali in smo se ob zavetju gozdne strehe spustili do Iga. Od tam smo se nato dvignili na Kurešček in si ogledali romarsko cerkev Sv. Marije, kraljice miru. Nato smo se po malce adrenalinski vožnji po gozdnih cestah spustili nazaj na barje, kjer so nas deževne kapljice spremljale do Brezovice, kjer smo se tudi okrepčali. Rahle kapljice so prešle v močan naliv, ki nas je prepričal, da je nastopil čas da se vrnemo na izhodišče v dom na Zaplani. Kljub temu, da smo se poizkušali izogniti najmočnejšemu nalivu (s tem da smo se ustavili v zavetju bližnje bencinske črpalke) smo na Zaplano prišli pošteno premočeni.

Potem, ko smo se preoblekli v suha oblačila, smo izmenjali vtise o suho mokrem srečanju in se ob prijetnem druženju dogovorili, da bi se jeseni ponovno srečali na celjskem koncu. Vsekakor pa se vrnemo še tudi na Zaplano, kje nam prelep in popolnoma prilagojen dom nudi odlično izhodišče za izlete po celi osrednji Sloveniji.

V nedeljskem dopoldnevu pa smo se polni lepih vtisov in že v pričakovanju naslednjega srečanja odpravili proti domu.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM