14. KONGRES ESCIF-a ZNANJE JE MOČ

V švedskem mestu Göteborg je med 27. in 29. majem 2019 potekal 14. kongres Evropske zveze paraplegikov ESCIF pod naslovom »Znanje je moč.« Kongres se je odvijal v organizaciji švedskega združenja preživelih zaradi otroške paralize, nesreč in poškodb ter Kompetenčnega centra za poškodbe hrbtenjače iz Göteborga.

Rdeča nit številnih predstavitev so bile dostopne informacije, ki osebam z okvaro hrbtenjače  omogočajo izboljšanje življenja, predvsem pa je pomembno sodelovanje stroke in potrošnikov (paraplegikov in tetraplegikov).

V sklopu dogodka je bila tudi redna letna skupščina delegatov, kjer so poleg rednih formalnosti potekale tudi volitve organov zveze, zaradi smrti dveh članov organov za predsednika in treh članov upravnega odbora.
Za predsednika ESCIF-a je bil izvoljen Stefan Opresnik Jorlev iz Danske, za člane upravnega  odbora pa Milan Kašiak iz Slovaške, Bojana Gladovič iz Srbije in Mirjam Kanalec iz Slovenije. V odboru ostaja tudi Nuutti Hiltunen iz Finske,  ki je bil za podpredsednika izvoljen že lani.