DOBRODELNA SLOVENSKA TRANSVERZALA 2019

Med Lendavo in Koprom je 1. in 2. maja 2019 potekala dobrodelna slovenska transverzala ročnih kolesarjev na kateri so štirje parakolesarji v enkratni, manj kot 24 ur dolgi vožnji prevozili  324 km. Gregor Habe, Primož Jeralič (udeleženec para olimpijskih iger v Riu de Janeiru), Peter Cerar in David Razboršek so opozarjali na pomen varne obvozne razdalje 1,5 m in kako pomemben je trenutek, ko si cesto delita kolesar in voznik motornega vozila. Po drugi strani pa je njihova akcija imela še dobrodelno noto – zbiranje sredstev za nakup profesionalnega tekmovalnega ročnega kolesa za perspektivnega ročnega kolesarja Gregorja Habeta, člana našega društva.

Gregor je kandidat za Paraolimpijske igre na Japonskem 2020 in nujno potrebuje novo ročno kolo, ki bo primerno za tekmovanja na najvišjem nivoju in s katerim se bo lahko enakopravno potegoval za najvišje uvrstitve. Kolesarji so se s spremljajočo ekipo po 130 km prevoženi etapi ustavili v Celju, kjer so jih pričakali predstavniki DP jugozahodne Štajerske in svojci. Po kratkem postanku, ko so si kolesarji nekoliko odpočili, so zvečer okrog devete ure nadaljevali pot proti obali. Po nekaj manj kot šestnajstih urah vožnje in 324 prevoženih km so v nedeljo zjutraj prispeli v Piran.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM