NAŠI SMUČARJI NA VODI PONOVNO NAJBOLJŠI

Smučanje na vodi (wakeboard) je vse bolj priljubljen šport tudi med paraplegiki. Zato se naši najbolj zavzeti smučarji že kar nekaj let udeležujejo smučarskega kampa na vodi, ki vsako leto poteka pri Punatu na Krku.

Letošnjega že 16. kampa se je od 3. do 8. junija 2019 udeležilo tudi devet članov iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Omeniti je treba, da je celoten objekt dostopen osebam na invalidskih vozičkih, na voljo pa je tudi izposoja ustrezno prilagojenih desk za smučanje na vodi v sedečem položaju. Naši deskarji na vodi so ponovno pometli z vso konkurenco in ponovno osvojili tri medalje, tako kot v lanskem letu.

V prvih dveh dneh je vreme omogočalo dobre pogoje za treninge, v času tekme pa je morje z manjšimi valovi dopuščalo hitre zavoje.

V močni konkurenci je prvo mesto osvojil Borut Sever (DP ljubljanske pokrajine) 58.67, drugo Matej Arh (DP Gorenjske) 58.00, tretje pa Gregor Gračner (DP ljubljanske pokrajine) 54.33.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM