SKUPINSKA OBNOVITVENA REHABILITACIJA JE V POLNEM TEKU

SKUPINSKA OBNOVITVENA REHABILITACIJA JE V POLNEM TEKU

Obnovitvena rehabilitacija je za paraplegike in tetraplegike izrednega pomena, saj tako ohranjamo svoje telo v dobri kondiciji, obnovimo in utrdimo si svoje psihofizične zmogljivosti, naše telo pa posledično postane bolj odporno na različna obolenja.

Zveza paraplegikov Slovenije tudi v letošnjem letu organizira skupinsko obnovitveno rehabilitacijo (SOR) za osebe s poškodbo hrbtenjače. Izvaja se v Domu paraplegikov v Pacugu ter v dveh najbolj obiskanih zdraviliščih – Zdravilišču Laško in Zdravilišču Radenci. SOR bo v Domu paraplegikov Pacug v štirinajstdnevnih terminih potekala od maja do konca oktobra.

Udeleženci lahko v sodobno opremljenih prostorih fizioterapije in hidroterapije izbirajo med različnimi terapijami (razgibavanje, terapije z laserjem in ultrazvokom, presoterapija, terapevtska masaža, Hubbardova banja in neomejeno plavanje v bazenu z morsko vodo). Na priporočilo zdravnika udeleženci izberejo tiste terapije za katere menijo, da jim bodo najbolj koristile.

Dom paraplegikov ima z letošnjo sezono kar nekaj novosti, ki jih je uvedel novi direktor Marko Ferluga z namenom, da bi se gostje čim bolje počutili. Največja novost je kineziološka terapija, ki jo kineziolog Igor izvaja za moč in ravnotežje z vsakim posameznikom posebej. Tu so še nove fizioterapevtke Hana, Anja, Danijela, Elena in fizioterapevt Tomo. Pohvaliti je treba Duško, ki v Domu paraplegikov že vrsto let izvaja masaže. Gostje so zelo zadovoljni z njenim profesionalnim delom.

Novost je še najemnik lokala in kuhinje, ki skrbi za prehrano in pijačo, anketa o zadovoljstvu, ki jo udeleženci izpolnijo in jo oddajo v recepciji ter novi internetni operater. Za varnost kopalcev v bazenu skrbi reševalec Robert.

Gostje bivajo v klimatiziranih in sodobno opremljenih sobah s TV sprejemnikom, internetom in prilagojenimi sanitarijami. Opremljene so z različnimi tehničnimi pripomočki (stropno dvigalo, sobno dvigalo, tuširni stol, toaletni stol, trapez, držala…).

Osebje doma se zelo trudi, da bi se udeleženci SOR dobro počutili in, da se v prostem času ne bi dolgočasili. Na njihovo željo jih voznik Dragan pelje tudi na večerne izlete po obalnih mestih (Portorož, Piran, Strunjan, Izola, Koper).

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji