12. MEDNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR V BANJALUKI

Šahisti slovenskih ekip Šahisti slovenskih ekip

Zveza paraplegikov in obolelih za otročjo paralizo in drugih telesnih invalidov Republike Srbske Banjaluka, je 24. avgusta 2019 pripravila tradicionalno 12. mednarodno prvenstvo v šahu. Na doslej največjem turnirju je nastopilo osem ekip - tri iz Srbije, dve iz Slovenije, ena  iz Makedonije in dve iz BiH. V vsaki ekipi so nastopili po trije šahisti. Organizatorji so v Mlinski Rijeki najprej pripravili republiški turnir, za tem pa mednarodno tekmovanje.

Slovenijo sta zastopali dve ekipi – za Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine so tekmovali: Jasmin Sabljakovič, Ljubiša Gajić in Adam  Dmitrovič, za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske pa: Stjepan Vurošič, Radosav Matič in Igor Jeranko.

Prva je bila Makedonija, druga Republika Srbska, tretja Federacija BiH, četrta Ljubljana, peta Celje, šesta Opovo, sedma Title, osma pa Sombor. Prve tri ekipe so prejele pokale, medalje in diplome, ostale pa pokale in diplome. Pokal in diplomo je prejel tudi najboljši šahist turnirja Tode Zafirovski iz Makedonije.

Gostoljubni organizatorji so šahistom pripravili prisrčen sprejem s spoznavnim večerom.

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji