DRUŽABNO SREČANJE Z OGLEDOM VINSKE KLETI IN PIKNIKOM

Ogled vinske kleti Brda na Dobrovem v Goriških Brdih Ogled vinske kleti Brda na Dobrovem v Goriških Brdih

Ob jemanju slovesa od poletja in počitniškega razvajanja je društvo v soboto 14. setembra pripravilo za člane družabno srečanje s piknikom. Pri sami organizaciji družabnih srečanj stremimo k temu, da se predvsem družimo in izmenjujemo mnenja ter spoznavamo kraje in njih znamenitosti. Za tokratno srečanje smo si izbrali Goriška Brda, točneje Vinsko klet na Dobrovem v Brdih, kjer smo se  tudi zbrali.

Glede na to, da nam je o zgodovini briškega vinarjenja veliko povedala vodička Tanja, naj za bralce omenim, da vinarjenje v Goriških brdih sega v daljne zgodovinske čase, natančneje v čas 300 let pred našim štetjem, sodeč po arheološki najdbi vinske pečke na Golem Brdu. Po ogledu vinske kleti smo bili deležni pokušine njihovih vin.

Sledil je obisk vasice Hum, kjer je naš organizator srečanj Vladimir rezerviral »piknik plac« in pripravil zares okusen divjačinski golaž.

Da ne bi ves dan družabnega srečanja krepili samo jezike in brbončice, smo se sproščali ob različnih igrah in kar odločno priredili tekmovanje v četveroboju (lokostrelstvo, zračna puška, throwling in krogci). Zmagovalec je bil naš predsednik Matej, z drugo in tretjo uvrstitvijo sta mu sledila Klavdij in Marjan.
Po hudih bojih so se zoperstavili naši želodci in opomnili, da si tudi oni želijo svojevrstno rekreacijo, zato smo spekli še nekaj dobrot na žaru.

Obiskal nas je tudi predstavnik »Vital terapije« in nam predstavil dejavnost in pomen le te.

Že se je pričelo mračiti, ko smo se s prijetnimi občutki poslovili od prijateljev in seveda še enega čudovitega doživetja.

FOTOGRAFIJE

• Klavdij Leban